Informació General

La Eutiches Muntanyes de Prades és una MARXA NO COMPETITIVA de ciclisme en carretera que tindrà lloc a Prades el proper dissabte 9 de setembre de 2017.

Tots els participants han de respectar el codi de circulació i en cap cas avançar al dispositiu de Seguretat policial dels Mossos d´Esquadra. Els ciclistes que incompleixin aquesta norma seran desqualificats.

Es tracta d'una prova inscrita al calendari de marxes de la FCC (Federació Catalana de Ciclisme). El circuit llarg de la Eutiches Muntanyes de Prades puntuarà pel Circuit de Llarga Distància.

La sortida de la prova serà al carrer Colomers de Prades i l'arribada tindrà lloc a la Plaça Major de la Vila Vermella. Es proposen 2 circuits, un de 137 km anomenat Quadrigues amb 2400 m de desnivell, puntuable pel Circuit de Llarga Distància, i un altre de 87 km anomenat Bigues amb 1400 m de desnivell positiu acumulat.

Els recorreguts tenen lloc majoritàriament per les carreteres que envolten els espais naturals de les Muntanyes de Prades, passant per les comarques del Baix Camp, Alt Camp, Priorat, La Conca de Barberà i Les Garrigues, tot per unes carreteres amb un asfalt perfecte i unes vistes magnifiques. Altres llocs d'interès per on es desenvolupa la prova son la pujada a l'Albiol, les Crestes de La Llena o el pas pel Monestir de Poblet.

L'inici de la marxa en baixada, el seu final en ascensió i un pas entremig per meta, donen a aquesta marxa una particularitat especial.

L'objectiu de la marxa, a banda de posicionar-se com una marxa de referencia al calendari, és donar a conèixer aquest entorn per practicar el ciclisme en carretera i fomentar el respecte pel medi ambient i els espais naturals que ens envolten.

El paratge de Prades envoltat de les muntanyes que reben el mateix nom és un paradís pel cicloturisme. El Bosc de Poblet amb el Monestir als seus peus són un espectacle digne de visitar.

Les Muntanyes de Prades i la mateixa Vila Vermella de Prades fan que pedalar per la serralada prelitoral del Camp de Tarragona sigui una experiència inoblidable.